DIY – Het ronde bord

Waar ik ook ben, ik kijk altijd naar wat mensen aan hebben qua kleding (en kan dit later ook terug vertellen haha) en hoe het er om me heen uit ziet. Zowel met kleding als met interieur gaat het in mijn hoofd het zelfde; als ik iets moois zie, probeer ik dat altijd te vertalen naar mijn eigen stijl. Heel af en toe zie ik iets dat direct past in mijn stijl. Dit gebeurde ook met het bord achter de tafel. Het idee is van @bijsuuz,  haar instagram feed is echt prachtig en ik haal heel veel inspiratie uit haar interieur. Aangezien ik heel vaak vragen krijg over het ronde bord achter de tafel, leg ik jullie met deze blog uit hoe ik dat bord zelf heb gemaakt.

 

1

 

MDF plaat

Als je bij @bijsuuz op haar feed kijkt zie je dat zij de cirkel op de muur heeft gesausd. Aangezien ik nog weleens wissel van dingen in het interieur mocht dit niet van mijn vriend. Hij had wel een goed idee om het van hout te maken. Ik vond het wel mooi als het bord dan groot werd dus hebben we een mdf plaat van 110cm x 110cm opgehaald. Hier heb ik in het midden een spijker geslagen, daar een touwtje van ongeveer 55cm aan gemaakt en zo een rondje getekend. Daarna heb ik zelf met de decoupeerzaag het rondje uitgezaagd. Dit ging op sommige plekken beter dan andere plekken haha, maar daarom is het ook zo leuk dat je het zelf maakt!

 

 

Schilderen

Toen de cirkel uitgezaagd was, heb ik hem opgeschilderd. Hij heeft al verschillende kleuren gehad, ik ben begonnen met kiezelgroen en nu is hij betongrijs. Dezelfde kleur als wat ik in de woonkamer op de muur heb.

 

4

 

Doe de eerste keer wel even een laag grondverf eronder want mdf hout zuigt eerst best veel verf op.

 

De tekst

De tekst die op het bord staat heb ik erop geplakt met de plakletters van Vtwonen, deze heb je in verschillende soorten. Je kan zelf bepalen welke tekst je erop zet en welke letters je gebruikt. Zo heb ik voor mijn vriendin voor boven de box van hun kleine meid onderstaande tekst erop geplakt.

 

blog bord2

 

Wel een kleine kanttekening, als je het bord een andere kleur wilt geven kun je die letters niet weer gebruiken.

 

Het zwevende plankje

Het zwevende plankje wat ik aan het bord heb geschroefd zag ik toen der tijd een paar keer voorbij komen op instagram, dit vond ik zo’n tof ding dat ik er al snel uit was dat deze erbij op moest komen. Het plankje is van store without a home. Ik heb hem in hout maar zag laatst dat hij ook in wit keramiek te krijgen is, ook erg tof! natuurlijk hoef je er niet persé dit plankje er aan te maken maar kan dat van alles zijn, het gaat er vooral om wat jij mooi vindt en wat past bij jou stijl.

 

3

 

Wij hebben aan de achterkant van het bord nog latjes erop geschroefd zodat hij op die latjes kan hangen aan de schroeven in de muur. Ook kan ik, als het weer zo ver is, hierdoor er gemakkelijk iets anders neer hangen. Al zie ik dat nog niet zo snel gebeuren, ik ben er nog steeds heel blij mee! Laat je mij even weten als je hem ook hebt gemaakt? Succes!

 

Liefs xx,

Lott.

4 gedachten over “DIY – Het ronde bord

  1. Gaaf ! Wij gaan Ook aan de slag, zelfde hier , mijn vriend wil ook geen geverfd rondje ?,mdf plaat dus goede
    Optie !

Reacties zijn gesloten.