DIY – Pallet kussens

Wanneer ik een foto plaats op instagram van onze tuin, staat vaak onze palletbank er op. De hoeveelheid vragen die ik dan krijg over de kussens die erop liggen gaven mij het idee om er een blog over te schrijven.

 

8

 

Eerst wil ik even duidelijk maken dat ik niet het idee heb, dat de “zelf” gemaakte kussens nu direct veel goedkoper zijn dan wanneer je kant en klare koopt bij de bouwmarkt. Ik vind de kant en klare pallet kussens gewoon niet zo mooi en daarom heb ik hier voor gekozen. Op ons bankje in de keuken liggen ook 2 “zelf” gemaakte zitkussens en zo ontstond het idee om dit ook voor de palletbank in de tuin te doen.

 

6

 

Schuimrubber

Via schuimrubbergigant heb ik schuim besteld, je kunt daar veel verschillen soorten en maten schuim bestellen. Het allerhandigst ervan vind ik, dat het gewoon op maat thuis wordt geleverd. Ik heb voor de volgende afmetingen en schuim gekozen per pallet.

Zitkussen:

  • Polyether SG 40 H
  • Lengte 120cm
  • Breedte 80cm
  • Dikte 10cm

Rugkussen:

  • Polyether SG 40 H
  • Lengte 120cm
  • Breedte 40cm
  • Dikte 6cm

 

Volgensmij staat de H bij soort schuim voor hard. Ik wou wel dat we er goed en stevig op kunnen zitten. Ook dit is aan jezelf, of je hem dikker wilt of minder stevig. It’s all up to you 🙂

 

7

 

 

Stof

Voor stof ben ik de markt op gegaan, hier heb ik bij verschillende kraampjes advies gevraagd wat goede en stevige stof was. Natuurlijk kun je ook gewoon naar een stoffenwinkel of misschien ken jij iets anders waarvan jij weet dat ze er leuke stoffen verkopen. De stof die ik heb uitgekozen is geen speciale stof voor buiten of voor kussens, aangezien we toch alles weer naar binnen doen als we ’s avonds opruimen.

 

1

 

Het uitrekenen van de hoeveelheid stof was wel een dingetje. Dit moet je van te voren echt even uitrekenen, weet je zelf niet hoe je dat moet doen? Vraag dan even iemand die er verstand heeft om het voor jou te doen, bijvoorbeeld de coupeur in je stad of dorp. Voor mij heeft dat de schoonmoeder van een vriendin gedaan, zij had er gelukkig verstand van. Ik kwam er namelijk pas op de markt achter dat ik dit even had moeten uitrekenen haha!

 

Kussenhoes

Met deze stof en het schuimrubber ben ik naar de coupeur in ons dorp gegaan en gevraagd of hij hoezen voor om deze kussens kon maken. Hij heeft dit er voor mij omheen gemaakt en achterin ritsen erin gezet, zodat ik ze eventueel kan uitwassen als ze smerig zijn.

 

2

 

Hopelijk heb ik door middel van deze blog al jullie vragen over de kussens op mijn pallets beantwoord. Zo niet?! laat dan even een reactie hieronder achter en dan beantwoord ik hem als nog. Ga je nu ook “zelf” deze pallet kussens maken? Ik zou het leuk vinden als je mij tagt als ze af zijn 🙂

 

Liefs xx,

Lott.

 

Een gedachte over “DIY – Pallet kussens

Reacties zijn gesloten.