New color

Voor wie mij volgt op instagram weet het al een poosje, ik wilde graag een nieuwe kleur op de muur. Ik had 2 groene muren in de woonkamer en vond dit best een bepalende kleur voor de rest van de aankleding qua accessoires. Nu had ik alleen één klein probleempje en dat was mijn vriend. Hij houdt erg van een kleurtje in huis. Groen, blauw, geel, het maakt hem niks uit als er maar kleur op een wand zit. Ik daarentegen wilde graag een basis kleur zodat ik niet afhankelijk ben van die bepalende kleur op de wand. We zijn (gelukkig) tot een compromis gekomen, een basis kleur gecombineerd met een kleur die ik, als ik er klaar mee ben, makkelijk kan vervangen.

 

6

 

De woonkamer

De woonkamer heeft een basis kleur gekregen. De kleur betongrijs van flexa zit erop. En wat moest ik in het beginnen wennen…..het oogde heel licht en ik miste een beetje de gezelligheid van een kleur. Ook scheen de kleur naar mijn idee iets door naar licht blauw. Toevallig kwam ik er achter dat iemand die ik ken ook deze kleur op de muur heeft zitten. Zij zei dat je er na een paar dagen anders naar gaat kijken en ze heeft gelijk gehad. Dankjewel Marlies!! Ik ben nu helemaal blij met de kleur!

 

4

 

Ook veranderde ik de indeling van de woonkamer. Doordat grijs een saaiere kleur is vond ik de lege wand die achter de bank zat opeens heel storend. Ik heb daar de sidetable tegen aan gezet en de bank een kwart slag gedraaid zodat deze voor het raam staat. Een lekker warm vloerkleed erbij en ik vond het al veel gezelliger aan doen.

 

2

 

De keuken

Toen wij dit huis kochten hebben wij er zelf schuifdeuren in gemaakt. Door deze schuifdeuren hebben wij een scheiding gemaakt tussen woonkamer en keuken. Soms is het makkelijk, soms vind ik het ook lastig om één geheel van woonkamer en keuken te maken. Hierdoor waren alle muren in de keuken dan ook nog wit. Daar kon volgens mijn vriend dan wel een kleurtje komen. Een hele muur direct een kleur geven vond ik net weer té, aangezien ik daar graag van af wou.

 

7

 

Ik heb in de keuken een lambrisering gesausd in de kleur van het jaar, denim drift. Ik heb de kleur op de vtwonen & design beurs gezien en vond het direct een mooie vergrijsde kleur blauw. Het ronde bord boven de eetkamertafel heb ik in de beton grijze kleur geverfd zodat de kleur uit de woonkamer weer terug komt in de keuken, zo wordt het meer één geheel.

 

1

 

Door de lambrisering oogt het erg gezellig in de keuken en mocht ik graag een andere kleur willen is het makkelijk over te sausen. Al moet ik daar nu nog niet aandenken 😉

 

Liefs xx,

Lott.