Onze bank

Ten eerste voor jullie allemaal heel veel geluk, liefde en gezondheid in 2017!! Dat het maar een spetterend jaar mag worden! Wij hebben oud & nieuw met veel nieuwjaar borrels en chill thuis op de bank door gebracht. Over onze bank gesproken, paar maanden geleden werd ik door het merk van onze bank (Meubitrend) gemaild of het mij niet een keer leuk leek om bij hun in de showroom en fabriek te kijken. Nou, dat leek mij zeker super leuk!! Een paar weken geleden zijn mijn vriend en ik, ja mijn vriend was nog enthousiaster dan ik , een kijkje gaan nemen in de showroom en fabriek van Meubitrend.

 

meubitrend

 

De showroom

De fabriek en showroom van Meubitrend zit in Oss. Hier werd ons verteld dat Meubitrend een echt Nederlands product is. Bestel je een meubel uit de Meubitrend collectie, dan wordt die niet ergens uit een opslagplaats vol kant en klare producten geplukt, maar gewoon hier in Nederland voor jou gemaakt. Het is namelijk echt ‘jouw’ meubel. Niet alleen omdat je het persoonlijk hebt kunnen samenstellen,  maar ook omdat het nog niet bestond voordat jij het wilde hebben. Hoe tof is dat?

 

1

 

Als voorbeeld neem ik deze 3 banken, ze hebben alle 3 dezelfde stof en dat is ook de enige overeenkomst. De zoom kan gekozen worden, breedte van de armleuning, zitcomfort etc. alles kan naar de wensen van wat jij mooi,handig en prettig vindt. Ook hebben ze tal van stoffen, in elke sterkte, kleur en prijs categorie. Ik zag zoveel mooie stoffen! Heb mijn bank in mijn hoofd al 10 keer opnieuw bekleed haha!

 

2

 

Wij hebben onze bank nu 3 jaar en ik heb ook nog nooit iets negatiefs eraan gevonden, waarschijnlijk dat hij daarom ook nog niet weg is 😉 Het zitcomfort is heerlijk, alle kussen zitten los dus ik kan ze goed opschudden en wisselen zodat ze niet inzakken en als ik een vlek erop heb ga ik met een doekje erover en weg. Uit alle stoffen heb ik zelfs nog de stof gevonden die op onze bank zit.

 

3

 

De fabriek

Ook de fabriek van Meubitrend staat in Oss. Het hele proces van de romp tot bekleding vindt hier plaats. Bijna niks wordt machinaal gedaan maar bijna alles is nog handwerk. Ik zal jullie het laten zien…

 

4

 

Het hout komt al eerste binnen bij de fabriek, in dit gedeelte liggen alle houtdelen op naam van de meubelen gesorteerd. Hier wordt dan ook het begin gemaakt van ieder meubelstuk.

 

5

 

Daarna wordt er voor ieder meubelstuk stof uit geknipt met een machine. Naar wat ik heb gezien was dit het enige wat echt machinaal gebeurde.

 

6

 

daarna gaat deze stof naar de naaister en die naaien de juiste delen aan elkaar zodat het om de bank, stoel, kussen ect. past.

 

7

 

De stukken stof en de romp van de bank, stoel, kussen ect. worden dan de volgende hal ingeschoven waar ze daar met de door jou gekozen zitcomfort tot één geheel worden gemaakt.

 

8

9

 

Dat Meubitrend echt alles maakt laat deze laatste foto wel zien. Dit is een bank op bestelling voor een speciaal project. Is dit niet helemaal jou stijl? Wees niet bang! Meubitrend past zich aan naar jou wensen. Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar de meubelen van Meubitrend, op hun site staan alle verkooppunten.

 

Ik plof lekker op onze bank!

 

Liefs xx,

Lott.