Witte vloer

Zoals in mijn vorige blog had ik jullie beloofd onze grootste veranderingen van afgelopen jaar te laten zien en omdat ik veel vraag er naar krijg, gaat deze blog over onze vloer. Deze hebben wij namelijk vorig zomer wit laten oliën.

 

7

 

blog_vloer_1

 

Wij hebben een parketvloer met eikenhouten toplaag, deze was iets wit geolied en daarna “afgelakt” met een natural olie. Echter door verkeerd advies hebben wij hem niet goed onderhouden. Hierdoor werd hij kaal en geel/oranje, dit kun je ook wel zien op de foto’s. Ik vond het enorm lelijk en vriendlief was er ook al snel over uit dat hij er, na 3 jaar, niet mooier op werd.

 

6

 

blog_vloer_3

 

Het liefst wilde ik een strak wit geverfde vloer, niet echt praktisch maar wel super mooi. Helaas (voor mij haha) kwam dit er niet door. Witte olie is het geworden, door de witte olie zie je de houtnerf nog erg goed en dat vonden wij beide erg mooi. We hebben dit wel professioneel laten doen. We zijn beide best wel handig, de vorige keer hebben we het dan ook zelf gedaan alleen was de geel/oranje vloer het eindresultaat na 3 jaar. Dat wilden we niet weer, dus hebben het voor de zekerheid uitbesteed.

 

9

 

5

 

Zoals je op de foto’s kan zien geeft het ons interieur een hele andere uitstraling. Kleuren en meubels lijken anders. Voor mijn gevoel is het meer één geworden en klopt alles beter met elkaar.

 

overal

 

Ik moet de wit geoliede vloer wel één keer in de drie maand bijhouden door een witte olie in de vloer te dweilen, omdat we niet voor transparante toplaag hebben gekozen. Als we die toplaag erop zouden laten zetten dan werd de vloer meer white wash, nu blijft hij altijd mooi wit. Dat had ik er dan wel voor over 😉 We zijn tot nu toe nog steeds heel erg blij met onze vloer!

Liefs xx,

Lott.